Bier and Absinthe shop " De Bierboom"


Go to content

trappisten

De Trappisten

Alle trappisten zijn uniek van smaak omdat ze elk door een andere brouwer en met andere middelen zijn gebrouwen.
Om de naam trappistenbier te mogen dragen,moet men voldoen aan de volgende criteria:

1.De bieren moeten gebrouwen worden binnen de muren van een trappistenabdij,door de monniken zelf of door hun medewerkers,met respect voor de waarden die de monniken vertegenwoordigen.

2.De bieren moeten voldoen aan een aantal strikte kwaliteitsnormen.Kwaliteit staat boven kwantiteit en winst.

3.De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de abdijgemeenshap en worden verder ter beschikking gesteld van sociale doeleinden.

De enige 6 "echte" Trappistenbieren ter wereld zijn :
Achel,Chimay,Orval,Roche-Fort,Westmale en West-Vleteren.
Maar Latrappe" van Koningshoeven,word niet op de abdij zelf gebrouwen,en is dus strikt gezien geen "eche"Trappist,maar heeft het label toch gekregen.


Back to content | Back to main menu